Tips van onze professional

Tips van onze professional

minuten lezen

Haal het uiterste eruit...

Zoals vele weten is het inrichten van een woonkamer beslist niet goedkoop. Verbouwen en het aanschaffen van nieuwe meubels spelen hierin een grote rol. Het is belangrijk dat je je heerlijk thuis voelt in jouw huiskamer en je hier lekker kan ontspannen na bijvoorbeeld een lange werkdag. De woonkamer is de centrale punt in huis omdat hier immers iedereen samenkomt. Daarnaast ontvangen de meeste mensen hier ook het bezoek en daar maken wij met zijn alle graag een goede indruk op!

Om langdurig gebruik te kunnen maken van de meubels in de woonkamer is het belangrijk om hier in de eerste instantie zorgvuldig mee om te gaan, maar ook onderhoud speelt een  grote rol in het verlengen van de levensduur van sommige meubels. Omdat Maison 33 zich voornamelijk specialiseert in banken zullen wij hieronder tips geven om extra lang te kunnen genieten van jouw bank.

5 belangrijke tips om extra lang te genieten van jouw bank

  1. Stofzuig regelmatig de bank

Stofzuig regelmatig de bekleding van de bank, het liefst met een zachte borstel. Al lijkt de bank in sommige gevallen schoon te zijn, kunnen er alsnog kruimels/zandkorrels op de stof van de bank zitten die je niet kunt zien met het blote oog. Dit kan zorgen voor een ‘’schuurpapier’’ effect en dus ten nadele komen voor de stof van jouw bank.

  1. Preventief impregneren

Het is natuurlijk heerlijk om lekker te genieten van een hapje of drankje op de bank tijdens het kijken van je favoriete programma of film op tv. In sommige gevallen kan het dan zo zijn dat je per ongeluk wat morst of vlekken maakt. Als jouw bank dan ook nog eens is voorzien van een absorberende stof dan is dit extra vervelend. Om dit te voorkomen is het mogelijk om de bank te impregneren. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van impregneersprays. Die zijn online of veelal in meubelwinkels te verkrijgen en uiteraard ook bij ons in de winkel of webshop.

  1. Schud regelmatig de kussens op

Schud regelmatig de kussens op en probeer deze met de hand weer in de oorspronkelijke vorm te krijgen. Op deze manier voorkom je dat de vulling van de kussens niet zakt en je houdt deze lekker luchtig. Dit zorgt er ook voor dat je de juiste ondersteuning blijft krijgen tijdens het gebruiken van je bank.

  1. Positionering

Probeer te voorkomen dat je in de eerste instantie de bank niet te dicht bij de verwarming plaatst. In de winter wil je er natuurlijk lekker warm bij zitten maar de bekleding van de bank vindt dit minder fijn met name een met lederen beklede bank. De bekleding raakt namelijk uitgedroogd waardoor deze minder soepel word en vervolgens resulteert in meer kans op scheuren.

Probeer verder ook te voorkomen om de bank zo min mogelijk of helemaal niet in direct zonlicht te plaatsen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de bank verkleurt.

  1. Huisdieren

Jouw hond of bijvoorbeeld kat wil je natuurlijk niks tekort doen komen en daar zijn wij het helemaal mee eens! Echter is het wel een feit dat huisdieren een veel voorkomende oorzaak zijn als we kijken naar schade op een bank of bed. Probeer in de eerste instantie te voorkomen dat honden en katten niet op de bank komen. Mocht dit toch niet helemaal lukken, probeer dan te bepalen waar jouw kat of hond graag zit op de bank en leg daar dan vervolgens een stevige deken neer.

Delen
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen