Heerlijk slapen doe je op een... BOXSPRING!

Heerlijk slapen doe je op een... BOXSPRING!

minuten lezen

Heerlijk slapen op een boxspring!
Het concept van de boxspring is ooit ontstaan in Europa, met name in Scandinavië en Duitsland. Boxsprings werden voor het eerst gebruikt in hotels om gasten extra comfort te bieden. Het idee verspreidde zich al snel naar particuliere huishoudens, waar boxsprings populair werden vanwege hun comfortabele en ondersteunende eigenschappen. In de loop der jaren zijn boxsprings verder ontwikkeld en geëvolueerd, met verschillende materialen en ontwerpen om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. Vandaag de dag zijn boxsprings wereldwijd populair en worden ze beschouwd als een luxe optie voor slaapkamers.

Boxsprings voor iedereen
De boxspring is een type bed dat bestaat uit verschillende elementen. De onderbox i.c.m. met poten of zonder poten vormt de basis van de boxspring. Hierin zijn verschillende mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld verende onderboxen, elektrische onderboxen, onderboxen voorzien van opbergruimte of onderboxen die je eventueel helemaal naar wens zelf zou kunnen samenstellen.
Bovenop de boxspring ligt een matras, die kan variëren in dikte en materiaal, zoals pocketveringen, bonellvering i.c.m. bijvoorbeeld comfortschuim.
Daarnaast kan een boxspring worden gecombineerd met een topmatras voor extra comfort. Ook hierin zijn weer verschillende mogelijkheden in dikte en materiaal.

Pocketvering matras
Pocketvering matrassen zijn matrassen die zijn voorzien van veren die elk individueel zijn verpakt in textielzakjes. Deze staan naast elkaar opgesteld maar komen niet met elkaar in aanraking. Dit zorgt ervoor dat elke pocketveer individueel kan ondersteunen waar nodig is. Als grote voordeel heeft dit, dat jouw gewicht over de gehele matras goed wordt verdeeld. Vaak worden pocketveringen dan ook als een zachter matras ervaren.
Naast dat een pocketvering matras goede ondersteuning biedt, is de ventilatie ook nog eens uitstekend. Pocketvering matrassen voelen hierdoor koeler aan en hygiënisch gezien heeft dit als voordeel dat bacteriën zich hierdoor minder snel zullen nestelen.

Bij Maison 33 zijn bijna alle boxsprings standaard voorzien van een pocketvering matras!

Eindeloze mogelijkheden
Een nieuw bed uitzoeken kan je als leuk ervaren of voor sommige is dat toch wat minder leuk… Als je dan toch bezig bent waar let je dan op?

1. Slaapcomfort
Dit is voor de meeste toch wel het allerbelangrijkst! Probeer daarom altijd terug te kijken naar voorgaande jaren naar wat je als minder hebt ervaren of juist als goed hebt ervaren. Bijvoorbeeld: Heb je slapen altijd als te warm ervaren, te hard of juist te zacht, weinig ruimte of juist te veel. Denk hier altijd goed over na en probeer zoveel mogelijk op basis hiervan de juiste keuze te maken. Bij Maison 33 is het altijd mogelijk om in de winkel eerst even proef te liggen.

2. Ruimte & indeling
Over het algemeen houdt iedereen wel van een heerlijk ruim bed zodat je geen rekening hoeft te houden dat je tegen je partner aanrolt of er misschien wel van af rolt. Helaas is het vaak het geval dat niet iedereen even veel ruimte heeft om een groot bed te kunnen plaatsen in de slaapkamer. Naast het bed heb je natuurlijk nog ruimte nodig om je kleding op te bergen, om te kleden, opmaken en ga zo maar door… Gelukkig zijn bij Maison 33 de meeste boxsprings voorzien van een handige opbergruimte. Zowel de linker gedeelte als het rechter gedeelte van de boxsprings kunnen individueel open. Beddengoed, kleding, schoenen en noem het maar op. Genoeg ruimte om op te bergen en het is ook nog eens volledig uit zicht!

3. Een lust voor het oog
Na een lange dag achter de rug te hebben gehad, begeven wij ons richting de slaapkamer. Voordat je eindelijk heerlijk je bed in kan kruipen zijn er nog een hoop handelingen te verrichten. Na het poetsen van je tanden of misschien een warm bad kom je vervolgens weer terecht in de slaapkamer om de avondrituelen voort te zetten. Dat doe je natuurlijk graag in een mooie slaapkamer die geheel naar eigen wens is ingericht. Bij een mooie slaapkamer is een mooi passend bed natuurlijk van groot belang.

Bij Maison 33 zijn de boxsprings naast een opbergruimte, pocketvering matras ook nog eens voorzien van de meest luxe stoffen van hoge kwaliteit! O.a.: Vogue (velours), Austin (geweven), Preston (leatherlook), allemaal stoffen die een boxspring de ultieme finishing touch geeft. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit een tal van verschillende soorten motieven verwerkt in het hoofdbord/voetenbord.

Delen
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen